Begravning

Beställ dina begravningsblommor hos oss

Att behöva ta farväl av någon man håller kär är bland det svåraste i livet. Det är viktigt att det sista avskedet blir en lugn och harmonisk stund för de sörjande. Vi skapar unika dekorationer som speglar den bortgångnes personlighet med en känsla levererar vackra floristiska hantverk. Den som en gång besökt ett rikt utsmycket kyrkorum vet hur mycket blommorna betyder. Genom att kombinera större och mindre dekorationer kan vi skänka färg, djup och skönhet åt ceremonin. 

Med våra skickliga erfarna floristers kunskap och förstklassiga blommor bidrar vi till att göra det sista avskedet till ett ljust minne. Vi skapar unika begravningsblommor Stockholm. 

Kontakta oss

Tips till begravning

Kistdekoration eller urndekoration
Arrangören av begravningen tar normalt hand om beställningen av kist- eller urndekorationen. Det är ett större blomsterarrangemang som placeras ovanpå kistan eller runt urnan och urgör en viktig del av begravningsarrangemanget. Målet är att skapa ett ljust minne för de anhöriga.
Beställ kistdekoration

 

Beställ blommorna i tid
Som gäst är det klokt att göra beställningen för begravningsblommorna i god tid innan begravningen äger rum. Särskilt för mer omfattande dekorationer som kist- eller urndekorationer krävs det tid för floristen att noggrant planera och skapa arrangemanget, helst senast 2 dagar innan eller idealiskt en vecka innan.
Beställ begravningsblommor

 

Att välja blommor
När du väljer blommor för dekorationen kan du följa dina egna personliga preferenser. Det finns inget rätt eller fel val när det kommer till blommor. Om du är osäker kan du överväga faktorer som årstid, den avlidnes favoritfärg eller blomma som riktlinjer.
Få hjälp att välja blommor, kontakta oss

 

Handblommor eller handbukett
För att hedra minnet av den avlidne kan du också överväga att beställa handblommor eller handbuketter till begravningen. Gäster har ofta möjlighet att ta en sista farväl genom att placera en handbukett på eller runt kistan eller urnan.
Beställ handblommor

 

Skicka blommor till begravningen
Om du inte har möjlighet att närvara vid begravningen men ändå vill uttrycka ditt deltagande, kan du skicka begravningsblommor. Dessa blommor levereras i god tid innan ceremonin och placeras omsorgsfullt runt kistan eller urnan.

 

En sista hälsning
Till begravningsblommorna är det vanligt att skriva en sista hälsning. Detta avsked sker oftast genom antingen ett kort som sätts fast mot gästerna eller band som sitter i blommorna. Exempel på vanliga hälsningar är:

En sista hälsning                                                                   Frid över ditt minne
Ett sista farväl                                                                       I ljust minne bevarad
Farväl (Mamma etc)                                                             Ditt minne lever
Jag/Vi kommer aldrig att glömma dig                                  Tack och farväl         
Farväl min älskade                                                                Minnena finns kvar
Tack för allt                                                                           Jag/Vi saknar dig
Tack för alla glada stunder                                                    Du var mitt/vårt allt
Tack för den tid vi fick tillsammans                                      Du finns (alltid) i mitt (vårt) hjärta
Sov i ro                                                                                  Du fattas mig/oss

Exempel på blommor till begravning